latinica  ћирилица
24/05/2023 |  12:58 ⇒ 13:34 | Аутор: СРНА

Вулић: Уважен захтјев Клуба посланика СНСД-а и предузете мјере безбједности

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сања Вулић изјавила је да је Колегијум Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ дјелимично уважио захтјеве Клуба посланика СНСД-а и предузео затражене мјере обезбјеђења.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Мјере и радње које су предузете у погледу идентификације свих лица која улазе у салу, ангажованост министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића и директора Дирекције за координацију полицијских тијела Мирсада Вилића задовољавају захтјеве Клуба посланика СНСД - потврдила је она за Срну.

Вулићева је напоменула да СНСД-у никада није био циљ да блокира процесе, али и да даље остаје при ставу да морају бити поштовани и уважавани како је то дефинисано Пословником о раду Представничког дома и Изборног закона.

- Било какво непоштовање у наредном периоду посланика из Републике Српске захтијеваће некомпромисне мјере. Пријава коју смо поднијели је у процедури и формално-правно смо учинили све да осигурамо да се поштују процедуре и дигнитет посланика - нагласила је Вулићева.

Директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић одлучио је да данас појача мјере обезбјеђења испред зграде Парламентарне скупштине БиХ у Сарајеву, гдје се одржава сједница Представничког дома.

Раније је Вулићева упутила иницијативу Нешићу у којој тражи спровођење истраге о пријетањама српским посланицима које је предсједавајући Представничког дома Денис Звиздић изнио 19. априла на сједници овог дома.