latinica  ћирилица
24/05/2023 |  14:25 ⇒ 14:27 | Аутор: РТРС

Шулић са представницима удружења за заштиту потрошача

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић разговарао је данас у Бањој Луци са представницима удружења за заштиту потрошача који дјелују на подручју Републике Српске.
Шулић са представницима удружења за заштиту потрошача - Фото: Уступљена фотографија
Шулић са представницима удружења за заштиту потрошачаФото: Уступљена фотографија

Шулић је са представницима ових удружења разговарао о тренутном стању на тржишту Републике Српске, са посебним акцентом на кретање цијена и поштовање уредби о ограничењу марже на основне животне намирнице и нафту и нафтне деривате.

Присутне је упознао са закључцима недавно одржаног састанка са преставницима трговачких ланаца из Републике Српске, те пренио спремност ових привредних субјеката да се укључе у активности које ће допринијети снижавању цијена производа који нису обухваћени уредбама Владе Републике Српске.

Он је похвалио је подршку и спремност трговачких ланаца да се укључе у ову кампању и истакао да су неки од трговачких ланаца већ започели са овом активношћу, те да очекује да ће број ових објеката и производа који су обухваћени акцијом расти у наредним данима.

Представници удружења за заштиту потрошача поздравили су ове активности Министарства трговине и туризма, додајући да се надају да ће сви трговачки ланци препознати њихов значај и укључити се у ову друштвено одговорну кампању.

Представници удружења за заштиту потрошача су истакли да је претходна сарадња са Министарством била на обострано задовољство, те истакли увјерење да ће у наредном периоду бити настављена на истиним принципима.

Тема састанка биле су и редовне активности удружења за заштиту потрошача, те значај сарадње Министарства са овим удружењима у омогућавању едукацијe и информисаности грађана о њиховим правима, начину остваривања потрошачких права, као и о обавезама трговаца.

У Републици Српској тренутно дјелује десет удружења за заштиту потрошача, а активности ових удружења финансијски су подржане од стране Министарства трговине и туризма.