latinica  ћирилица
24/05/2023 |  15:14 ⇒ 15:15 | Аутор: РТРС

Приједор: Одржана едукативна предавања у оквиру кампање "Растимо сигурно"

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор у оквиру превентивне кампање "Растимо сигурно" данас су у Основној школи "Десанка Максимовић" у Приједору одржали едукативно предавање за ученике других разреда о опасностима са којима се могу сусрести на путу до школе и од школе до куће, саопштено је из ове Полицијске управе.
Предавање "Растимо сигурно" (фото: ПУ Приједор) -
Предавање "Растимо сигурно" (фото: ПУ Приједор)

Кроз ова едукативна предавања полицијски службеници су на прилагодљив начин савјетовали дјеци како да се понашају када се крећу сами без надзора родитеља, а све са циљем како би избјегли могуће опасности.

Савјетима полицијских службеника ученици су поучени да не причају са непознатим лицима, да не улазе у возила на позив непознатих лица, као и да сваки покушај комуникације од стране непознатих лица пријаве наставницима или родитељима, наводи се у саопштењу.

У случају да се нађу у опасној ситуацији или да им нестане друг или другарица, за помоћ се могу обратити полицајцу, ватрогасцу, поштару, трговцу или другим особама у које имају повјерења.

У оквиру кампање која ће трајати до 26. маја полицијски службеници ПУ Приједор реализоваће едукативна предавања у свим основним школама на подручју Полицијске управе, а грађанима ће бити подијељени промотивни леци који садрже савјете за одрасле на ову тему.