latinica  ћирилица
24/05/2023 |  19:38 ⇒ 25/05/2023 | 19:05 | Аутор: РТРС

Кришто и Мекгаха разговарале о сарадњи БиХ и НАТО-а

Предсједвајућа Савјета министара Борјана Кришто разговарала је са комадантом НАТО команде у Сарајеву бригадним генералом Памелом Мекгаха.
Борјана Кришто и Мекгаха - Фото: Уступљена фотографија
Борјана Кришто и МекгахаФото: Уступљена фотографија

Током састанка у Сарајеву, Кришто је нагласила важност ссрадње са НАТО-овом командом на евроатлантском путу БиХ, нагласивши да НАТО не представља само војни него и политички савез који дијели вриједности слободе, демократије, плурализма и консензуса.

Кришто је указала на значај недавних одлука Савјета министара којима се омогућава набава нових хеликоптера за Оружане снаге БиХ и школовање официра војно-евиденцијске специјалности ваздухополвоства, оцјењујући да је постизање сагласности о тим пројектима, након дугог времена застоја, важан искорак за БиХ и показатељ да је могућ консензус свих политичких актера о важним пројектима за БиХ.

Обострано је указано на важност наставка програма развоја и модернизације Оружаних снага БиХ као и даљег учествовавња БиХ у заједничник мировним операцијама с чланицама НАТО-а, саопштено је из Савјета министара.

Кришто је захвалила генералу Мекгаха и НАТО-овој команди у Сарајеву на сталној подршци БиХ у подручјима одбане и безбједности, те исказала опредјељење за интензивирање сарадње и даљи развој партнерских односа.