latinica  ћирилица
25/05/2023 |  08:49 ⇒ 10:47 | Аутор: РТРС

Претреси на подручју Сарајева, Источног Сарајева, Пала и Источног Старог Града

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту су данас, у склопу оперативне акције "Сквер", на подручју Сарајева, Источног Сарајева, Пала и Источног Старог Града започели претресе пословних и стамбених објеката и покретних ствари на више локација, саопштено је из СИПА.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Наведене активности проводе се због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела организовани криминал, злоупотреба положаја или овлашћења, недозвољена трговина, фалсификовање исправе, превара, пореска утаја, примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, давање награде или другог облика користи за трговину утицајем, помоћ починиоцу након извршеног кривичног дјела и прање новца.

СИПА ће упоредо са претресима пословних и стамбених објеката и покретних ствари вршити и активности прописане Законом о спречавању прања новца и финансирању терористичких активности БиХ, наводи се у саопштењу.

Претреси се врше по налогу Кантоналног суда у Сарајеву и под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево и у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и Министарством унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона.

О коначном исходу акције "Сквер" јавност ће бити информисана накнадно, по завршетку планираних активности.