latinica  ћирилица
25/05/2023 |  09:21 ⇒ 10:32 | Аутор: РТС

Натпис УЧК на дјечијем игралишту у селу Угљаре код Косова Поља (ФОТО)

Канцеларија за Косово и Метохију, саопштила је да су у селу Угљаре код Косова Поља на дјечијем игралишту, које је прошле године Канцеларија обновила, осванули натписи УЧК, што је, како се наводи, најстрашнији и најбесрамнији вид пријетње који се не смије толерисати ни у једном цивилизованом друштву.
Канцеларија за Косово и Метохију - Фото: Facebook
Канцеларија за Косово и МетохијуФото: Facebook

Канцеларија за КиМ је у саопштењу навела да "само кукавице и подлаци најгоре врсте урезују пријетеће политичке поруке на дјечијем мобилијару", и да јасно и недвосмислено поручује "да никоме неће бити дозвољено да угрожава безбједност дјеце на КиМ, било да су она српске или неке друге националности".

- Шовинистичка политика Аљбина Куртија почела је да одјекује и на дјечјјим игралиштима, и само онај ко се прави невјешт може да негира директну везу између његове политике терора и пријетњи српској дјеци - наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Како се наводи, Срби у Угљару годинама живе у негостољубивом окружењу, и управо је однос према њима "најбољи показатељ екстремне нетолерантности друштва које гради Аљбин Курти са својим идеолошким истомишљеницима".

- Ако неко мисли да су Срби у Угљару лака мета, нека размисли два пута, јер они нису ни сами ни беспомоћни и то би требало посебно да знају представници међународне заједнице који сносе пуну одговорност за веома крхко стање на терену - каже се у саопштењу.

Из Канцеларије за Косово и Метохију подсјећају да је прије само неколико дана у близини школе у Угљару на дјецу пуцано, што, указују из Канцеларије, потврђује да пријетња Србима у том селу није измишљена или преувеличана, већ да је и те како свеприсутна и да захтијева хитну реакцију како би људима тамо било омогућено да живе нормалним животом, а дјеци да расту без страха.