latinica  ћирилица
25/05/2023 |  09:40 ⇒ 11:19 | Аутор: СРНА

Хулигани у Мостару напали бијељинске фудбалере

Двадесетак млађих мушкараца обучених у црне дуксеве са капуљачама преко главе физички су напали чланове бијељинског Клуба малог фудбала Радник МД шоп и употријебили сузавац током утакмице у Мостару, рекао је портпарол МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић.
Мостар - Фото: РТРС
МостарФото: РТРС

Он је навео да се напад догодио синоћ када је група младића упала у дворану Универзитетско-спортског центра "Митхад Хујдур Хујка" у Мостару гдје се одигравала утакмица између бијељинског клуба и клуба Мостар Стари Град.

Марић је истакао да је патрола полиције Полицијске станице Мостар Центар, која је обезбјеђивала утакмицу, затражила појачање због упада у дворану.

- Припадници полиције су раздвојили учеснике у нарушавању јавног реда и мира и предузели све потребне мјере и радње - рекао је Марић, који није могао рећи да ли је неко ухапшен, нити да ли су нападачи идентификовани.

Према сазнањима Срне у бијељинском клубу, хулигани су прво бацили сузавац међу представнике клуба, а затим их физички напали и повриједили неколико њих.

Повријеђени чланови бијељинског клуба збринути су у мостарској Хитној помоћи.

Напад се догодио при резултату 4:1, три минута прије краја утамице.

Какосу навели из бијељинског клуба, хулигани су од њих захтијевали да скину навијачке мајице које су биле исписане ћирилицом.