latinica  ћирилица
25/05/2023 |  10:15 ⇒ 11:09 | Аутор: СРНА

Брчко: По 30.000 КМ за помоћ Костајници, Бихаћу и Челићу

Скупштина Брчко дистрикта подржала је одлуку да из средстава резерви буде издвојено по 30.000 КМ за помоћ поплављеним подручјима у Костајници, Бихаћу и Челићу.
Сједница Скупштине Брчко дистрикта - Фото: СРНА
Сједница Скупштине Брчко дистриктаФото: СРНА

Потпредсједник Скупштине Иво Филиповић рекао је да овај износ није велики, али да ће сигурно бити од помоћи овим општинама.

- Дистрикт је хумана заједница и желимо помоћи свима који су угрожени - поручио је Филиповић.

Скупштина Брчко дистрикта данас је, у другом читању, усвојила допуну Закона о јавној управи и измјене и допуне Закона о дјечјој заштити.

Допуном Закона о јавној управи област рада и радних односа биће додијељена Одјељењу за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта, саопштено је из Скупштине.

Измјенама и допунама Закона о дјечјој заштити право на дјечји додатак поново ће моћи да остваре они који су га изгубили након повећања минималних плата.

У првом читању усвојен је Нацрт закона о измјени и допуни Закона о премјеру и катастру некретнина, као и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о запошљавању и правима за вријеме незапослености.

Посланици су подржали Одлуку о одобравању издвајања новчаних средстава из средстава резерви за помоћ поплављеним подручјима у Бихаћу, Костајници и Челићу.

Прихваћен је извјештај о раду за прошлу годину Канцеларије за правну помоћ дистрикта, те су разматране информације о раду у 2022. години Правосудне комисије, Апелационог суда и Основног суда Брчко дистрикта.

Наставак 45. редовне сједнице очекује се за 14 дана.

Почетку овог засједања претходио је наставак 44. редовне сједнице на коме је Скупштина задужила Владу дистрикта да у року од 15 дана именује радну групу за израду нацрта стратегије за борбу против амброзије.

Скупштина је задужила Владу и да именује радну групу ради израде нацрта закона о измјени и допуни Закона о здравственом осигурању којим ће се утврдити право на накнаду плате у износу од 100 одсто од основице за накнаду у случају привремене спријечености за рад лицима обољелим од малигних обољења.

Рок за израду овог нацрта закона је 90 дана.