latinica  ћирилица
25/05/2023 |  10:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Дрецун: Отварање моста на Ибру је дио плана окупације сјевера Косова

Председник Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун оцијенио је да је иницијатива да се отвори мост на Ибру дио припрема за окупирање сјевера Косова, које планира премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.
Милован Дрецун (Фото: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC) -
Милован Дрецун (Фото: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC)

- Планирана је сигурно полицијско-војна операција на сјеверу ако то дозволе западне државе. Врше се озбиљне припреме и учешће у овој војној вјежби гдје учествују косовске снаге, то је све припрема. Када вјежбате нападачке акције то вам каже да нешто припремају - оцијенио је Дрецун гостујући на ТВ Пинк.

- Они желе да подијеле Србе и разбију Србе који би се супротставили нечему - на неколико праваца. На чак четири правца би могли да уђу у једној покретној акцији и Срби не би могли да протестују. Отварање моста на Ибру гледам као главни правац удара, то је главна улица која води до центра Косовске Митровице - казао је Дрецун.

Он је рекао да је однос Запада према српском народу на сјеверу Косова такав да они Србе уопште не уважавају, не поштују њихову изборну вољу.

- Они се према Србима односе као према грађанима другог реда, њих није брига за опстанак и њихову перспективу. Срба не би било што се њих тиче. То је однос без икаквог уважавања и зато се Курти тако понаша. Имате преко 330 етнички мотивисаних напад на српски народ и онда имате амерички извјештај - Косово напредује - рекао је Дрецун.

Дрецун је нагласио да је председник Србије Александар Вучић послао јасну поруку у Охриду, а и на митингу у Панчеву прије неколико дана: "Не дам Косово и Метохију" и да то није само став председника, већ народа Србије".

- Порука предсједника и цјелокупног српског народа је - не дам Косово и Метохију. Србија ће остати политички стабилна, иако би другима одговарало да се уруши и нема капацитет да сачува Косово - казао је Дрецун.