latinica  ћирилица
25/05/2023 |  14:33 ⇒ 14:41 | Аутор: РТРС

Тужилаштво тражи ново суђење за шверц 1,2 тоне кокаина у Зети

Апелациони суд ће 15. јуна расправљати о жалби Вишег државног тужилаштва на ослобађујућу пресуду Будимиру и Марини Крстовић за шверц 1,2 тоне коакина у Зети 2021. године, објавила је РТЦГ.
Кокаин (Фото:  EPA-EFE/Orlando Barria, илустрација) -
Кокаин (Фото: EPA-EFE/Orlando Barria, илустрација)

Због недостатка доказа Будимир и Марина Крстовић ослобођени су 24. новембра прошле године оптужбе за шверц 1,2 тоне кокаина, одлуком Вишег суда у Подгорици и њима је тада послије 15 мјесеци укинут притвор и пуштени су на слободу.

Судија Весна Ковачевић у образложењу је навела да нема довољно доказа да су Крстовићи, како је то оптужницом представљено, шверцовали кокаин.

Крстовићи су ухапшени након акције полиције и царине 26. августа 2021. године када је заплијењено преко тону кокаина у једном магацину у насељу Мојановићи у Зети, а тужилаштво је тада саопштило да је у пошиљци банана пронађено око 1.400 килограма кокаина.

У оптужници коју је подигло против Крстовића 23. децембра 2021. године, тужилаштво је навело да је у питању 1.206 килограма кокаина.

Дрога је пронађена у магацину у власништву Крстовића, а они су током истраге и суђења тврдили да немају везе за пронађеним наркотицима.

Извор: РТЦГ