latinica  ћирилица
25/05/2023 |  14:39 ⇒ 15:08 | Аутор: СРНА

Чабрић: Морају престати напади на спортисте Српске у ФБиХ

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић поручила је да морају престати напади на спортисте из Републике Српске на спортским теренима у Федерацији БиХ и позвала надлежне да предузму све потребне активности и казне хулигане.
Селма Чабрић (Фото: facebook.com/mpos.vladars) -
Селма Чабрић (Фото: facebook.com/mpos.vladars)

Чабрићева је рекла да одговорност није само на хулиганима, него и на онима који им дозволе приступ спортским догађајима.

- Маскирана лица су са палицама ушла у спортску дворану и напала представнике Клуба малог фудбала `Радник МД шоп`, само зато што су имали ћириличне натписе на мајици. То је неприхватљиво и шаље врло лошу поруку, не само спортистима него и свим другим грађанима Републике Српске - истакла је Чабрићева.

Она је истакла да је ово земља три равноправна конститутивна народа у којој сваки народ има право да користи своје писмо.

Министарство породице, омладине и спорта најоштрије је осудило инцидент у Мостару и позвало надлежне органе да предузму све потребне активности и казне хулигане, као и да безбједност на спортским догађајима подигну на много виши ниво, како би биле избјегнуте много веће и горе посљедице, јер ако неко страда биће касно.

Чабрићева је истакла да се на овај проблем упозорава већ дуго, али да они који би требали да се баве рјешавањем не дјелују на прави начин.

- Спортски терен је мјесто гдје наша дјеца треба да се радују, да се уче успјеху и фер-плеју, а не да буду жртве групе хулигана. Спортисти из Републике Српске, као и сви грађани, морају бити сигурни у сваком дијелу БиХ и институције су дужне да им то и обезбиједе - истакла је Чабрићева за Срну.

Двојица представника бијељинског Клуба малог фудбала Радник МД шоп повријеђена су у нападу групе хулигана на утакмици у Мостару, док су остали успјели да прођу без озбиљнијих повреда, саопштено је из Управе овог клуба.