latinica  ћирилица
25/05/2023 |  14:49 ⇒ 14:55 | Аутор: РТРС

Стевандић са Kосачевим и о еколошким проблемима

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић разговарао је данас у Санкт Петербургу са замјеником предсједника скуштине Руске Федерације Константином Косачевим о еколошким проблемима, као и ранијим договорима у вези функционисања привредне, културне и парламетнарне сарадње Русије и Српске.
Ненад Стеванић и Константин Косачев (Фото: narodnaskupstinars.net) -
Ненад Стеванић и Константин Косачев (Фото: narodnaskupstinars.net)

Стевандић је истакао да је му је велика част што је данас, на почетку 10. међународног еколошког форума у Санкт Петербургу, разговарао са Косачевим о еколошким проблемима који се тичу живота свих људи, али и о будућности вода, шума и земљишта, као и о будућности хуманог генетичког материјала, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Након састанка делегације Народне скупштине Републике Српске са Косачевим, Стевандић је рекао да Република Српска показује да има одличне контакте и да води сјајну и избалансирану политику, те да "оно што каже има прилику да се чује на многим мјестима".

У делегацији Народне скупштине Републике Српске, осим Стевандића, били су народни посланик Игор Жунић и генерални секретар Народне скупштине Боран Босанчић.