latinica  ћирилица
25/05/2023 |  15:20 ⇒ 16:39 | Аутор: РТРС

Вук Јанковић примјер генијалности - обара рекорде на свим републичким такмичењима (ВИДЕО)

Вук Јанковић, ученик деветог разреда ОШ "Вук Караџић" из Требиња, примјер је генијалности - обара рекорде на свим републичким такмичењима на којима се појави, гдје увијек од 100 бодова, осваја максималних 100.
Вук Јанковић - Фото: РТРС
Вук ЈанковићФото: РТРС

Математику, физику, информатику Вук има у малом прсту. Не постоји задатак који до сада није ријешио. Колико је надарен показује и податак да је једини ученик у херцеговачкој регији који се у овој школској години пласирао и са максималним бројем бодова бриљирао на чак три републичка такмичења.

Како Вук прича, када радите оно што волите, то је уживање.

Овај млади Требињац, учење, каже, не доживљава као обавезу, већ као изазов који сваки дан постаје занимљивији. Његова стратегија успјеха је да постави приоритете, а то су, јасан је, математика и физика.

- Пресудан је рад и вјежбање, професори ми јако помажу, они за мене проналазе задатке, а ја неријетко вјежбам и по неколико сати - додаје Вук.

Награда је и изазов радити са оваквим генијалцем, кажу професори. Одавно је превазишао своје градиво, па га више не доживљавају као ученика, већ као колегу равног себи.

Упоран и темељан, оштроуман, бриљантан, а надасве скроман момак који своје знање несебично дијели са другима, све су то, кажу, епитети који красе овог ученика .Вук је таленат какав се у овој основној школи, а вјероватно ни у цијелом Требињу, није запамтио.