latinica  ћирилица
25/05/2023 |  15:36 ⇒ 15:44 | Аутор: РТРС

Employer Partner: Адико банка Бањалука у престижној групи послодаваца

Адико банци Бањалука додијељен је Employer Partner сертификат, односно признање за успјешно управљање људским ресурсима, чиме је постала прва компанија из финансијског сектора у БиХ, која је потврдила своју успјешност у управљању људским ресурсима.
Признање за Адко банку - Фото: Уступљена фотографија
Признање за Адко банкуФото: Уступљена фотографија

Employer Partner сертификат престижно је признање које SELECTIO Група, највећа групација за савјетовање у управљању људским ресурсима, додјељује компанијама које изврсним и добро повезаним "HR" праксама задовољавају строге критеријуме независног сертификационог тима и тиме потврђују важност улагања у запослене – од првог до задњег дана у организацији.

- Препознатљивост Адико банке Бањлука по јединственим рјешењима у домену банкарских услуга и производа, који су на располагању нашим клијентима, свакако не би било без људи и тимова који су високо мотивисани и многоструко талентовани. Сви заједно смо поносни на ово признање које ће допринијети да заједно са нашим запосленима даље градимо банку која се издваја, са жељом да будемо банка партнер нашим колегама, људима и заједници - изјавио је Срђан Кондић, предсједник Управе Аддико банке Бања Лука.
 
Захваљујући јединственој Employer Partner методологији коју прате двије перспективе – перспектива запослених и перспектива послодавца, сертификациони тим независних "HR" стручњака евалуирао је "HR" праксе Адико банке Бањалуке, те доказао њихову успјешност, међусобну повезаност и улогу који имају на раст цијелокупне организације.

- У нашем тиму су радници са најразноврснијим талентима који унапређују своја знања и усавршавају постојеће вјештине, а ми као банка у сваком тренутку настојимо да им омогућимо прилику за развој, како личних перформанси, тако и иновативних пројеката, у оквиру којих могу све то и примјенити. Развили смо, међу првима на нашем тржишту, "wellbeing" стратегију системски осмишљен план дјеловања који предузимамо како би показали истинску бригу за запослене и утицали на побољшање услова рада, како би Адико банку учинили срећнијим и здравијим мјестом за рад - истакла је Ивана Кантар, директорка Одјељења Управе и управљања људским ресурсима у Адико банци Бањалука.

- Посебно похваљујемо што у Адико Банка Бањалука његују сигурну радну околину у којој се уважава глас свих запослених, гдје "HR" одјељење има битну улогу у охрабривању квалитетне двосмјерне комуникације. Уз сам "HR", менаџери свих осталих одјела такође су упознати са врхунским "HR" праксама у управљању људским потенцијалима. Осим тога, свим запосленима су осигурани онбоардинг програми - приликом доласка нових запослених, при повратку са породиљског, те у интерним преласцима из једног у друго одјељење - нагласила је Лара Шубић Шуша, водитељка пројекта Employer Partner

Методологија Employer Partner сертификата осмишљена је 2005. године и од тада се континуирано ревидира. Како би задовољила све услове за постизање овог престижног цертификата Адико банка Бањалука је морала проћи детаљну евалуацију управљања људским ресурсима која прати искуство запослених у седам кључних етапа.

Данас је Employer Partner проведен у више од 200 организација из преко 50 земаља, а занимљиво је да су неке организације уврстиле сертификат као кључни показатељ успјешности "HR" одјељења, чиме је он постао пуно више од признања.