latinica  ћирилица
25/05/2023 |  15:58 ⇒ 20:31 | Аутор: СРНА

Миливојевић забринут због безбједносне ситуације у Мостару

Потпредсједник Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић изјавио је да је озбиљно забринут због безбједносне ситуације у Мостару, јер су се у мање од мјесец дана догодила два озбиљна инцидента у којима су нападнуте особе српске националности.
Велибор Миливојевић - Фото: СРНА
Велибор МиливојевићФото: СРНА

Миливојевић је осудио напад који се синоћ догодио у Мостару када је више од 20 хулигана напало спортисте из Бијељине, због, како они тврде, ћирилице на мајицама.

- Прије 25 дана у Мостару су нападнута и два младића из Земуна такође због ћириличних натписа на мајици, а починиоци нису пронађени. Озбиљно сам забринут атмосфером у Мостару и безбједносном ситуацијом - изјавио је Миливојевић.

Он тражи од Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона да расвијетли ове догађаје и пронађе починиоце.

Миливојевић подсјећа да Мостар претендује да буде истински мултиетнички и туристички град, а да посљедњи догађаји и уопште реторика у граду доказују да није ни једно, ни друго.

- Позивам и политичаре и спортске колективе, образовне инстутуције, медије, цјелокупну јавност да се супротставимо мржњи и хулиганизму у нашем граду, јер вјерујем да већина осуђује овакве инциденте", поручио је Миливојевић за Срну.

Двадесетак млађих мушкараца одјевених у црне дуксеве са капуљачама преко главе физички је синоћ напало чланове бијељинског Клуба малог фудбала "Радник МД шоп", а том приликом су употријебили и сузавац.

Напад се догодио синоћ када је група младића упала у дворану Универзитетско-спортског центра "Митхад Хујдур Хујка" гдје се одигравала утакмица између бијељинског и клуба "Мостар Стари Град".

Двојица представника бијељинског Клуба повријеђена су у нападу групе хулигана на утакмици у Мостару, док су остали успјели да прођу без озбиљнијих повреда, саопштено је из Управе овог клуба.

Бијељински спортисти из Мостара су испраћени уз полицијску пратњу.

У Мостару је сличан инцидент забиљежен и 30. априла када је у Улици Кулук у Старом граду тешке тјелесне повреде задобио С.Н. /33/ из Земуна након што су њега и његовог тридесетједногодишњег пријатеља напале двије непознате особе.

Према незваничним информацијама, непознате особе од младића су затражиле да са себе скине мајицу са натписом "Земун", а након што је то одбио, кренуо је напад.

Недавно је покушана паљевина угоститељског објекта српске повратничке породице у мјесту Ортијеш код Мостара.

У децембру прошле године девастирана је и оскрнављена Саборна црква у Мостару, а починиоци никада нису пронађени.