latinica  ћирилица
25/05/2023 |  17:30 ⇒ 17:47 | Аутор: РТРС

Вишковић разговарао са полазницима Дипломатске академије Србије

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са полазницима Дипломатске академије Министарства спољних послова Србије, у оквиру студијске посјете на основу спровођења Меморандума о сарадњи између Владе Србије и Владе Српске.
Радован Вишковић са полазницима Дипломатске академије Србије - Фото: Уступљена фотографија
Радован Вишковић са полазницима Дипломатске академије СрбијеФото: Уступљена фотографија

Из Бироа за односе са јавношћу Владе Српске саопштено је да је Вишковић упознао полазнике Дипломатске академије о начину фукционисања Републике Српске, и значају примјене Дејтонског мировног споразума.

Вишковић је пожелио добродошлицу полазницима Дипломатске академије из Србије и Републике Српске, и захвалио генералном конзулу Милошу Вујићу, као и Министарству спољних послова Србије на реализацији овог заједничког пројекта.

Полазници Дипломатске академије упознати су и о уставној позицији Републике Српске, као и о важности очувања њених надлежности.

Фото: Уступљена фотографија

Предсједник Владе Републике Српске полазницима је пожелио успјех на пословном и приватном плану, као и жељу да у будућности на најбољи начин представљају свој народ на највишим нивоима.

Генерални конзул Милош Вујић истакао је захвалност за срдачан пријем и изразио жељу за наставком оваквих и сличних пројеката.

Састанку је присуствовао конзул Драган Протић, као и директор Дипломатске академије амбасадор Марина Јовићевић.