latinica  ћирилица
25/05/2023 |  17:58 ⇒ 18:39 | Аутор: РТРС

Тијана Бошковић посјетила учеснике Европског школског првенства у Требињу (ФОТО)

Најбоља одбојкашица свијета, Билећанка Тијана Бошковић, посјетила је учеснике Европског о школског првенства које се одржава у Требињу.
Тијана Бошковић (Фото: facebook.com/maleolimpijskeigrers) -
Тијана Бошковић (Фото: facebook.com/maleolimpijskeigrers)

Тијана Бошковић је промотерка Првенства за ученике до 18 година, које је окупило више од 250 одбојкаша и одбојкашица и њихових професора из шест земаља Европе. Праћена аплаузима и овацијама свих учесника, капитен репрезентације Србије изразила је одушевљење организацијом и велико задовољство што се такмичење овог формата, одржава баш у њеној Херцеговини.

- Срце ми је пуно кад видим овако велики број ђака спортиста. Надам се да ћемо опет имати прилику да се видимо у нашој Републици Српској. Сигурна сам да су ових дана стекли велики број пријатеља и уживали у гостопримству у Херцеговини - истакла је Бошковићева.

Тијанин први тренер Зоран Видаковић подсјетио је на њене почетке у родној Билећи, наводећи да је најприје тренирала карате.

Одбојкашице Србије овог љета очекује Европско првенство и квалификације за Олимпијске игре. Прије репртезентативних обавеза, Тијана ће одмарату са својом породицом и пријатељима у Билећи.

Бошковићева је истакла да јој је драго да је женски одбојкашки клуб "Гацко" освојио титулу првака БиХ, наводећи да није изненађена тиме, јер Гацко има велику одбојкашку традицију.