latinica  ћирилица
26/05/2023 |  07:11 ⇒ 12:06 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: На скупу "Србија наде" понудићу нова рјешења и дијалог

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће на данашњем скупу "Србија наде" понудити нова рјешења и дијалог са онима који мисле другачије.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ)

- Трудићу се да говорим помирљивим језиком, понудити нова рјешења и нове ствари и позвати на дијалог оне који мисле другачије. Не зато што сам слаб, не бисте вјеровали колика је моја унутрашња снага данас и јуче. Имам неуобичајени мир и моја улога ће се од понедјељка промијенити. Имаћемо скуп и о томе ћу причати - рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Додао је да у демократијама не могу сви да мислите исто, нормално је да има више демонстранција, али је нормално да се те тензије рјешавају изборима.

- Постоји процедура како се смјењује предсједник и морате да скупите потписе двије трећине народних посланика. Они то немају и рекао сам им да ћу им помоћи у томе, али онда се иде на референдум и ако народ каже да је за смјену предсједника, ја сам смијењен. Али ако народ каже да нису, онда су они у проблему - указао је Вучић.

Истакао је да у Србији постоје јасно прописане законске процедуре и да се у Србији неће бити "Мајдана" и заузимања зграда.

- Ми смо их пустили прошли пут, не зато што не можемо да сачувамо Скупштину, већ да би се видјело ко спроводи насиље и да људи виде да се трудимо да им ријечима објаснимо да не чине кривична дјела. Тек када су уши у Скупштину и почели да руше, полиција је реаговала. Тако је било и са РТС-ом - подсјетио је Вучић.