latinica  ћирилица
26/05/2023 |  08:59 ⇒ 09:03 | Аутор: РТРС

Завршен хуманитарни турнир "Шах из блока" за породицу Гашић из Бањалуке, Кекић шампион

Шаховски клуб "ГАМБИТ" Бањалука угостио је 60 младих такмичара на хуманитарном турниру "Шах из Блока" - 18. "ГАМБИТ Бањалука Гранд Прих" турнир за дјецу, који је био трећи у мини серији од шест турнира за 2023. годину.
Хуманитарни турнир "Шах из блока", ГАМБИТ - Фото: Уступљена фотографија
Хуманитарни турнир "Шах из блока", ГАМБИТФото: Уступљена фотографија

У сарадњи са организацијом "Срби за Србе" подржана је велика акција прикупљања донаторских средстава за изградњу куће за осмочлану породицу "Гашић" из Бањалуке, тако да је сав приход од котизације уплаћен за ту намјену.

Шампионску титулу је освојио Наид Кекић из Цазина са осам поена, сребро је припало његовом брату Ахмеду Кекићу са осам поена, али слабијим додатним критеријумима, док је треће мјесто освојио домаћи такмичар бањалучког "ГАМБИТ-а" Алексеј Бањац са седам поена.

Прије церемоније свечаног отварања турнира, такмичарима и присутним гостима приказан је кратки филм о хуманитарној организацији "Срби за Србе", а "Шах из блока" - 18. "ГАМБИТ Бањалука Гранд Приx" турнир за дјецу.

Немање Шипка, предсједник ШК "ГАМБИТ" Бањалука се захвалио младим шахистима уз напомену да су својим учешћем на хуманитарном турниру сви већ побједници као и да је ово мала симболична помоћ породици Гашић али, нада се, велика и снажна порука и поука.

Право наступа су имали такмичари до 18 година старости из школе шаха "ГАМБИТ" Бањалука, групе топ и краљица, те позвани гостујући такмичари из других градова и општина.

Одиграно је укупно девет кола по Швајцарском систему уз темпо игре од осам минута по играчу за цијелу партију плус четири секунде за сваки одигран потез, а коначну табелу погледајте овдје.