latinica  ћирилица
26/05/2023 |  12:14 ⇒ 12:15 | Аутор: СРНА

Тужилаштво преузима поступак против мајке дјечака који је починио убиства у школи

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је да преузима преткривични поступак од Првог основног јавног тужилаштва против М.К, мајке дјечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио осморо ученика и радника обезбјеђења, а ранио наставницу и још шесторо ученика, од којих је једна дјевојчица у касније преминула.
Полиција испред ОШ "Владислав Рибникар" (фото: TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ) -
Полиција испред ОШ "Владислав Рибникар" (фото: TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ)

Предмет ће бити преузет ради концентрације доказа јер се пред Вишим јавним тужилаштвом у Београду већ води кривични поступак против дјечаковог оца В.К, поручили су из Вишег јавног тужилаштва.

Преткривични поступак против мајке води се како би се утврдило да ли се у њеним радњама стичу елементи кривичног дјела запуштање и злостављање малољетног лица.

Против дјечаковог оца води се истрага због кривичног дјела тешка дјела против опште сигурности, а биће испитано и да ли се у његовим радњама евентуално стичу елементи кривичног дјела запуштање и злостављање малољетног лица.

Више јавно тужилаштво апелује на медије да не објављују фотографије и имена страдалих у трагедији која се 3. маја догодила у Основној школи "Владислав Рибникар".

Тужилаштво је позвало медије да се уздрже од објављивања непровјерених информација и нагађања, јер то, како се указује, не само што шкоди истрази, већ дубоко повређује осјећања породица страдалих.