latinica  ћирилица
26/05/2023 |  12:32 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Дерби у сједећој одбојци припао Бањалуци

Одбојкаши ОКИ "Бања Лука" савладали су резултатом 3:1 одличну екипу и главног конкурента за титулу ОКИ "Добој" у 13. кола шампионата Републике Српске.
ОКИ Бањалука -
ОКИ Бањалука

Добојлије су сјајно почеле меч и за 14 минута бриљантном игром освојили први сет.

Бањалучани се буде у другом сету, убацују у већу брзину и долазе до изједначења.

Трећи и четврти сет, прошао је у благој доминацији бањалучке екипе која је заслужено славила са 3:1 у сетовима.

- Одиграли смо фантастичну, неизвјесну и мушку утакмицу, достојну дербија у сједећој одбојци. Посебно ми је драго да смо се вратили након првог сета, гдје нас је ривал заиста прегазио квалитетном игром. Поносан сам на момке, јер су дали свој максимум када је било најпотребније - рекао је Драган Ђуран, капитен ОКИ "Бања Лука".

- Честитам ОКИ "Бања Лука" на фер и коректној игри. Заслужено су побиједили у утакмици, која је, чини ми се кључ овогодишње првенствене трке. Имали смо и ми своје шансе, али ривал је био бољи - рекао је Радомир Бојић, један од најбољих појединаца ОКИ "Добој".

- Остаје нам још једно коло Првенства Републике Српске, а затим се у потпуности окрећемо Евролиги која ће се одржати у италијанском Ферму од 15 - 20. јуна ове године. Утакмица нам је уједно била и једна од кључних прилика за провјеру форме. Данас је био празник одбојке, "сукоб" два подједнака ривала. Честитам противнику на одличној утакмици, а својим момцима на заслуженој побједи - додао је Драшко Маџар, тренер ОКИ "Бања Лука".