latinica  ћирилица
26/05/2023 |  13:10 | Аутор: СРНА

Грађани Црне Горе предали 296 комада оружја

Грађани Црне Горе су од 8. маја до данас полицији предали 296 комада ватреног оружја, 13.485 комада муниције различитог калибра, 32 минско-експлозивна средства и 157 дијелова оружја, саопштено је из Министарства унутрашњих послова, које, уз подршку Мисије ОЕБС-а, наставља са интензивнијим спровођењем кампање "Поштуј живот - врати оружје.
Оружје - Фото: СРНА
ОружјеФото: СРНА

Управа полиције Црне Горе је 8. маја позвала грађане да сходно Закону о оружју могу без било каквих правних посљедица несметано и добровољно полицији предати ватрено оружје без обзира на то да ли оружје посједују у илегалном или легалном власништву и независно о којој категорији ватреног оружја је ријеч.

У саопштењу се наводи да је од ступања на снагу Закона о оружју враћено 2.315 комада ватреног оружја, 49.712 комада муниције различитог калибра, 419 минско-експлозивних средстава и 1.285 дијелова оружја.

- Имајући у виду немиле догађаје који су се догодили у претходном периоду у региону, али и код нас, Министарство унутрашњих послова - Управа полиције, у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори спроводи кампању с циљем подизања свијести грађана о злоупотреби лаког и малокалибарског оружја - наводи се у саопштењу.