latinica  ћирилица
26/05/2023 |  13:59 ⇒ 14:01 | Аутор: СРНА

Са Представништвом Српске у Бечу покренута акција "Сваки Србин један евро мјесечно"

Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији из Бањалуке и Представништво Републике Српске у Бечу покренули су хуманитарну акцију "Сваки Србин један евро мјесечно", а акција је намијењена за опремање Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици који је изграђен захваљујући хуманитарним акцијама у Српској.
Дневни центар "Подржи ме" - Фото: РТРС
Дневни центар "Подржи ме"Фото: РТРС

Дневни центар намијењен је за дјецу и младе са потешкоћама у развоју и уопште вишечланим српским породицама на Косову и Метохији.

Предсједник Одбора Милорад Арлов рекао је Срни да је потписан меморандум о сарадњи са Представништвом Републике Српске у Беча и пренесена идеја многим српским удружења у Бечу и Аустрији.

- Промоцију са првим уплатама планирамо средином јуна у Бечу у организацији шефа Представнштва Младена Филиповића са српским удружењима и клубовима - рекао је он и подсјетио да је меморандум о сарадњи потписан почетком марта у Бечу.

Према његовим ријечима, прве донације уплатиле су двије породице из Републике Српске на годишњем нивоу по 25 КМ - љемачки пензионер Лука Штрбац са супругом који живе у Крупи на Уни и Славко Басара, у име вишечлане породице из Бањалуке која има петоро дјеце.

Он је захвалио за хуманост и подршку овој посебној акцији која ће стално трајати, а коју су покренули у Бечу, европској метрополи гдје живи око 200.000 Срба.

- Хвала Младену Филиповићу, шефу Представништва Републике Српске у Бечу. Позивамо све хумане људе у Српској и дијаспори да скромних један евро или двије КМ мјесечно помогну ову дјецу и младе и вишечлане српске породице на Косову и Метохији јер наталитет и дјеца будућност су сваке нације, па тако и наше српске - каже Арлов.

Донације у Републици Српској могу се уплатити на жиро рачун Одбора: 5551000034196445.