latinica  ћирилица
26/05/2023 |  15:43 ⇒ 15:45 | Аутор: sputniknews.com

Олга Даниловић фуриозном игром изборила Ролан Гарос

Српска тенисерка Олга Даниловић на доминантан начин изборила је пласман у главни жријеб Ролан Гароса, након што је у два сета резултатом 6:2, 6:4 за сат и 25 минута побиједила Ерику Андрејеву.
Олга Даниловић (Фото: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON, илустрација) -
Олга Даниловић (Фото: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON, илустрација)

Олга је "угасила" сан руских сестара Мире и Ерике да би заједно могле да наступе у Паризу, јер је стала на пут старијој од сестара Андрејев.

Претходно је Мира приредила највећу сензацију у Граду свјетлости јер се кроз квалификације домогла главног жријеба.

Убрзо послије ње, то је пошло за руком и Олги Даниловић која је попут брзог воза "протутњала" кроз квалификације париском шљаком до остварења циља и пласмана на Ролан Гарос што је био императив.

Олга је успјела да оправда улогу фаворита против Рускиње која је 147. на свијету, док је Даниловићева 104. на ВТА листи.

На самом старту ћерка легендарног кошаркаша Предрага Саше Даниловића направила је брејк, да би услиједила потврда. Није се на томе зауставила Олга већ је наставила да "меље" ривала и експресно је било 4:0.

Ерика Андрејева је тек из трећег покушаја на сопствени сервис успјела да дође до првог гема у мечу – 1:4.

Ипак, два брејка били су превелика предност за 22-годишњу Српкињу која је рутински на крају освојила уводни сет резултатом 6:2 за само 39 минута игре.

Други сет донио је изједначену борбу. Играло се гем за гем, обје тенисерке себично су чувале свој сервис, да би Олга у седмом гему успјела да дође до брејка и то без изгубљеног поена.

Тада је дефинитивно било јасно да је Олга зрела за пласман у главни жријеб Ролан Гароса, али није могло да протекне без драме.

Већ у сљедећем је допустила себи луксуз да Рускиња дође до рибрејка - 4:4. а, онда нови бљесак у режији Олге Даниловић и још један брејк за ново вођство. Сервирала је затим за побједу и без проблема је успјела да слави резултатом 6:4 у другом сету.

Подсјетимо, прије Олге и Хамад Међедовић је успјешно пребродио квалификације у Паризу и наћи ће се на Ролан Гаросу.