latinica  ћирилица
26/05/2023 |  17:04 ⇒ 19:13 | Аутор: РТРС

Фићовић за РТРС: Ситуација на сјеверу Космета и даље напета (АУДИО)

Такозвана косовска полиција је асистирала албанским градоначелницима да уђу у интистуције привремених органа у општинама Звечани, Зубин потом и Лепосавић и ситуација је напета, рекла је за РТРС Маја Фићовић, новинар и уредник Радија Косовска Митровица.


Лепосавић (Фото: FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM/ bg) -
Лепосавић (Фото: FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM/ bg)

Истакла је да су Срби ове градоначелнике бојкотовали.

- Тренутно се налазим у Сјеверној Митровици, била сам током цијелог дана у Звечану. Рекло би се да је у граду мирно, али и напето. У пријеподневним сатима у Звечану је такозвана косовска полиција, асистирала албанским градоначелницима да уђу у интистуције привремених органа у општинама Звечани, Зубин Поток и Лепосавић. Срби су ове градоначелнике бојкотовали, те нису изашли на изборе - рекла је Фићовићева.

Додаје да су у једном тренутку чуле сирене за узбуну, те да су у Звечану затекли Србе, који су мирним протестом хтјели да забране улазак.

- Бачен је сузавац, шок бомбе, а чуле су се и пуцњаве. Било је и повријеђених. И даље су такозване специјалне јединице косовске полиције око зграде општине Звечан, ситуација је заиста напета - додаје Фићовић.

Каже, све је потпуно затворено, од апотека, до школа.