latinica  ћирилица
26/05/2023 |  22:09 ⇒ 22:10 | Аутор: Агенције

Путин: Пред Русијом свијетла будућност

Русија има свијетлу будућност, рекао је данас предсједник Владимир Путин и указао на огромне ресурсе земље.
Пословни форум у Москви (Фото: EPA//MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL) -
Пословни форум у Москви (Фото: EPA//MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)

- Сви имају будућност, али је кључно питање каква ће бити. Увјерен сам да Русија има свијетлу будућност. Прво, зато што знамо шта желимо и која средства користимо да остваримо своје циљеве. Друго, имамо огромне ресурсе, прије свега људске - рекао је Путин на састанку са члановима организације "Пословна Русија".

Он је истакао и снажан образовни систем земље, наводећи да су посљедњих деценија основали одличне школе.

Обраћајући се предсједнику "Пословне Русије" Алексеју Репику, који је истакао потребу поновног фокусирања на тржишта која се брзо развијају, Путин је напоменуо да је Русија то почела много прије него што је настала тренутна ситуација.

- Тржишта која се брзо развијају почела су убрзано да се развијају не због ситуације у Украјини, већ због објективних околности у вези са промјенама у структури глобалне економије и појавом нових глобалних лидера. Тај процес траје деценијама, само што ствари сада постају све очигледније - појаснио је Путин.

Он је навео да су фокус почели постепено раније да мијењају, да то није било због тренутних трагичних догађаја.

- Једноставно смо унапријед разумјели гдје су ти центри раста глобалне економије. Нажалост, још нисмо успјели да урадимо све што смо планирали - закључио је Путин, пренио је ТАСС.