latinica  ћирилица
27/05/2023 |  08:13 ⇒ 10:59 | Аутор: РТРС

Арсенијевић: Србима на Космету је дата јасна порука да се требају иселити (ВИДЕО)

На сјеверу Космета шок-бомбе, сузавац, барикаде, на десетине повријеђених. Oвако би се, укратко, могао описати јучерашњи дан у три општине на Косову и Метохији. Полиција самопроглашеног Косова возилима је блокирала прилазе зградама општина Звечан, Зубин Поток и Лепосавић на сјеверу Космета, у које су ушли новоименовани предсједници.
Александар Арсенијевић - Фото: РТРС
Александар АрсенијевићФото: РТРС

У сукобима полиције и грађана повријеђено је неколико десетина људи. Један од повријеђених у Звечану је Александар Арсенијевић из Грађанске иницијативе "Српски опстанак" који је за РТРС испричао шта се јуче догодило.

- Дошао сам испред свог народа као што би то урадио сваки политички лидер. Они су слушали моје савјете. Говорио сам им да подигну руке увис да полиција види да нико нема оружје. Био сам у директном контакту са командантом полицијске јединице. Упркос његовом обећању полиција је употријебила сузавац и кренула да батина српски народ. А онда су услиједиле шок бомбе - прича Арсенијевић.

Он истиче да је јутрос мирно у Звечану и да је полиција присутна на улазу у општину. Додаје да су грађани нервозни и бијесни због свега што се десило јер су блокиране зграде које су уједно и сједиште привремених институција Србије на КиМ.

- Нисам желио да вјерујем да су инциденти на КиМ порука да се Срби иселе са Космета јер ми стварно желимо суживот, али моје комшије Албанци изгледа да то не желе и то су нам јуче јасно ставили до знања - поручио је Арсенијевић.