latinica  ћирилица
27/05/2023 |  08:32 | Аутор: РТРС

Данас топло и нестабилно вријеме

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити умјерено до претежно облачно вријеме, понегдје са пљусковима.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Пријеподне киша ће почети да пада понегдје на сјеверу и истоку, а на југу и западу ће бити мало ведрије уз дуже сунчане периоде, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Средином дана и поподне биће промјенљиво, нестабилно и мало свјежије уз краће сунчане периоде.

Развој облачности широм земље ће условити локалне пљускове са грмљавином који ће се током дана премијештати од истока ка западу, а понегдје ће бити услова за локалне непогоде.

На југу и југозападу ће бити више сунчаних периода и топлије, уз промјенљиву облачност и могућ краткотрајни пљусак само понегдје.

Касније поподне очекује се престанак падавина и разведравање у већини предјела, а увече ће киша поново почети да пада на истоку.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверних смјерова, на југу повремено јак.

Највиша температура ваздуха биће од 18 до 24, на југу до 29 степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена у 8.00 часова: Бјелашница четири, Хан Пијесак, Чемерно, Иван Седло девет, Калиновик, Соколац 10, Сребреница, Фоча, Гацко, Зворник, Мркоњић Град, Рудо, Сарајево 13, Вишеград, Рибник, Шипово, Тузла, Зеница 14, Приједор, Градачац, Широки Бријег 15, Добој, Сански Мост 16, Бањалука, Билећа, Бијељина, Нови Град, Србац, Бихаћ, Ливно 17, Требиње 19, Неум 20, Мостар 21 степен Целзијусов.