latinica  ћирилица
27/05/2023 |  11:46 ⇒ 15:27 | Аутор: sputniknews.com

Лавров: Украјина је терористичка држава

Украјина је терористичка држава, они сами себе представљају као такве, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров коментаришући пријетње Кијева на рачун руског предсједника Владимира Путина.
Сергеј Лавров (Фото: EPA-EFE/KIRILL KUDRYAVTSEV / POOL) -
Сергеј Лавров (Фото: EPA-EFE/KIRILL KUDRYAVTSEV / POOL)

Он је у емисији "Москва.Кремљ.Путин", чији је дио на свом Телеграму објавио новинар Павел Зарубин, рекао да САД и Велика Британија у свјетлу изјава да је Путин мета за одстрел почињу да се питају колико је кијевски режим адекватан.

- Нимало не сумњам да они који повлаче конце у Вашингтону и Лондону почињу да се питају колико су ти људи адекватни. Надам се да ће услиједити санкције тим тзв. руководиоцима. Све те изјаве, да треба убијати Русе широм свијета (савјетник шефа канцеларије предсједника Украјине и секретар СНБО Алексеј Данилов), а сада и личне пријетње према руководиоцима суверене државе Русије – то су озбиљне ствари - рекао је Лавров и додао да и Запад мора да одговара због тих ријечи.

Подсјетимо, замјеник шефа украјинске обавјештајне службе Вадим Скибицки рекао је за Велт да је Путин на врху листе циљева те службе.

Ово није први пут да украјински званичници пријете терористичким нападима руским званичницима и присталицама војне операције. Тако је почетком маја шеф обавјештајне управе украјинског Министарства одбране Кирил Буданов изјавио да је Кијев "убијао и убијаће Русе било гдје у свијету до потпуне побједе Украјине".

Раније је прес служба Кремља саопштила да је током ноћи 3. маја кијевски режим покушао да изведе напад дроновима на кремаљску резиденцију руског предсједника Владимира Путина. Двије летелице су онеспособљене, а у нападу није било жртава ни материјалне штете. Портпарол предсједника Дмитриј Песков касније је рекао да Путин у том тренутку није био у Кремљу.