latinica  ћирилица
27/05/2023 |  13:04 ⇒ 13:06 | Аутор: СРНА

Предложен једномјесечни притвор за ухапшене у акцији "Сквер"

Тужилаштво Кантона Сарајево предложило је одређивање једномјесечног притвора Амиру Ибришимовићу, Исмету Хамзићу и Емиру Кукићу који су ухапшени у акцији "Сквер".
Хапшења - Фото: СРНА
ХапшењаФото: СРНА

Кантонално тужилаштво терети их да су од 2009. године, у оквиру организоване групе, предузимали незаконите радње злоупотребљавајући положај и фалсификовањем документације прометовали већим бројем некретнина на подручју Кантона Сарајево, којим се није могло прометовати, чиме су стекли противправну имовинску корист од најмање четири милиона КМ.

Све радње чланови групе реализовали су уз помоћ неколико адвоката и нотара, уписивањем власништва над земљиштем и некретнинама другим особама које нису стварни власници, а које су касније препродаване трећим лицима, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Осумњиченом Ибришимовићу притвор је предложен због опасности од бјекства и опасности да би боравком на слободи могао поновити кривично дјело, док је Хамзићу и Кукићу предложен због опасности од понављања кривичног дјела.

Припадници Агенције за истраге и заштиту, у склопу оперативне акције "Сквер", на подручју Сарајева, Источног Новог Сарајева, Пала и Источног Старог Града, извршили су претресе пословних и стамбених објеката и покретних ствари те привремено одузели документацију на више од 40 локација.