latinica  ћирилица
27/05/2023 |  15:42 ⇒ 15:42 | Аутор: РТРС

Андреј Недић у финалу Фјучерс турнира у Брчком: Прилика за другу титулу

Андреј Недић, прошлонедјељни освајач ИТФ Фјучерс турнира у Приједору наставља свој тениски успон на серији бх. Фјучерс турнира.
Андреј Недић (Фото: Тениски савез Републике Српске) -
Андреј Недић (Фото: Тениски савез Републике Српске)

Након 1. кола у којем је без већих проблема савладао Андреја Радојичића из Србије, резултатом 6/1,6/0, у 2. колу имао је озбиљан и тежак испит у виду Себастиана Соргера, младе наде аустијског тениса.

Бриљантном и дисциплинованом игром, највећа нада тениса Републике Српске у овом тренутку, Андреј Недић, поново је показао да посједује квалитет за највеће домете савладавши Соргера резултатом 6/1, 6/3.

Недићу је то био 22. АТП бод ове сезоне

Подсјетићемо, Недић је повремени члан Дејвис Куп репрезентације БиХ.

Недићев матични клуб ТК Добој се раније, у више наврата, обрацао Тениском савезу БиХ у циљу стицања подршке и финансијске потпоре те добио нека обећања која већим дијелом нису испуњена, иако је јасно изразио жељу да своју каријеру гради наступајуци за земљу у којој је рођен.

Тениски савез Републике Српске који је један од два оснивача Тениског савеза БиХ, након одличних резултата овог младог тенисера ради на пројекту обезбјеђивања средстава за наступ овог играча на што већем броју Челенџер турнира.