latinica  ћирилица
27/05/2023 |  17:57 ⇒ 18:46 | Аутор: Б92

Бајерн Минхен шампион Њњмачке, титула у посљедњем моменту

Фудбалери минхенског Бајерна освојили су шампионску титулу у Бундеслиги.
Бајерн Минхен шампион Њемачке (Фото: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI) -
Бајерн Минхен шампион Њемачке (Фото: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI)

Борусија из Дортмунда је имала два бода предности у односу на Бајерн и меч код куће против Мајнца и све је личило на то да ће бити нови шампиони, али...

Борусија није издржала, ремизирала је са Мајнцом пред својим навијачима у посљедњем колу док је Бајерн голом у 90. минуту освојио шампионску титулу.

Филмска прича у спектакуларној сезони о којој ће се дуго причати, а о Џамалу Мусијали ће у Минхену заувијек мислити да је херој након ове утакмице и овог поготка!

Бајерн је 11. пут заредом освојио шампионски трофеј у Бундеслиги, а 33. пут у богатој историји клуба и показали су да су најбољи њемачки тим ко зна који пут заредом.

Све је почело сјајно по њих и већ у 8. минуту успјели су да поведу преко Кингслија Комана, што их је моментално ставило на пол позицију за шампионску титулу што смо и могли да очекујемо од екипе као што је Бајерн.

Нису Баварци блистали, Келн је пред својим навијачима играо веома добро и пружао јак отпор, а онда је у самом финишу полувремена Лирој Сане постигао гол који је због играња руком поништен и остало је 0:1 за госте.

У другом полувремену је Бајерн, ипак, био бољи и поред тога могао да остане без ичега.

У 80. минуту је досуђен пенал за Келн који је Љубичић минут касније претворио у гол и Бајерн је био у великим проблемима, 1:1.

Нису играчи из Минхена жељели да дозволе да на такав начин остану без титуле.

Џамал Мусијала је момак кога сматрају херојем, Мусијала је у 90. минуту својим голом донио шампионску титулу Бајерну.

Филмска прича у Њемачкој, све је било против њих и опет су успјели да се издигну изнад ситуације и дођу до 33. титуле у историји клуба!