latinica  ћирилица
27/05/2023 |  20:49 ⇒ 20:51 | Аутор: СРНА

Кошаркашки великани за удружење "Растимо заједно" прикупили 2.010 КМ

Кошаркашки клуб "Уна" из Козарске Дубице прославио је 50 година постојања, а централни догађај прославе била је ревијална утакмица против екипе "Пријатеља", коју су чинили бројни великани кошарке из региона.
Ревијални меч КК "Уна" - "Пријатељи" - Фото: РТРС
Ревијални меч КК "Уна" - "Пријатељи"Фото: РТРС

Из КК "Уна" саопштено је да је спектакл у Спортској дворани био и хуманитарног карактера, те да је од продаје улазница сакупљено 2.010 КМ за Удружење родитеља, дјеце и омладине са сметњама у развоју "Растимо заједно", а постхумно су уручене плакете Радету Бањцу, Драги Пекићу Шиљи, Божи Бабићу и Милану Косу.

- Утакмица између КК "Уна" и "Пријатеља" завршена је синоћ резултатом 83:87, а публика је могла уживати у савршеним потезима кошаркашких асова који су у Козарску Дубицу пристигли на позив амбасадора БиХ у Сјеверној Македонији Драгана Јаћимовића, бившег кошаркаша Уне и великог заљубљеника у овој спорт - саопшено је из КК "Уна".

У екипи "Пријатеља" у Козарској Дубици играли су Перо Антић, Марко Томас, Драган Милосављевић, Вук Радивојевић, Миле Илић, Марин Розић, Иван Раденовић, Жарко Чабаркапа, Коста Кондић, Никола Марић и други, а пријем за прослављене кошаркаше уприличио је и начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић.

Из КК "Уна" захвалили су за подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику, Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске, амабасадору БиХ у Сјеверној Македонији Драгану Јаћимовићу, начелнику општине Козарска Дубица Раденку Рељићу и другим пријатељима и спонзорима.

Повезане вијести:

Кошаркашки асови у Дубици: КК "Уна" прославила 50 година постојања