latinica  ћирилица
27/05/2023 |  21:23 ⇒ 21:43 | Аутор: СРНА

Требиње: Изложбом мозаика почела ликовна колонија "Коло"

Међународна умјетничка колонија "Коло" отворена је вечерас у Требињу изложбом мозаика "Између мора и неба" Љиљане Ривић, а ријеч је о двадесетак радова који подсјећају на илустрације животних прича.
Требиње - изложба мозаика "Између мора и неба" - Фото: СРНА
Требиње - изложба мозаика "Између мора и неба"Фото: СРНА

Ривићева је рекла да је ријеч о њеној поетици и узвишеном свијету, те начину представљања различитих градова и људи који у њима живе.

Селектор колоније Дражен Милић рекао је новинарима да ће на овогодишњој колонији учествовати 17 умјетника, 12 гостујућих и пет домаћих, те изразио наду да ће овогодишња колонија бити најбоља до сада.

Он је додао да међу умјетницима који ће ове године учестовати има и оних који су раније били ту, али и умјетник из Велике Британије.

Милић је рекао да ће умјетници стварати у атељеу с погледом на Стари град у Требињу и изразио наду да ће умјетници инспирисани Требињем, ријеком Требишњицом, плавим небом и каменом дати свој максимум.

Изложбу мозаика отворио је предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак, који је новинарима рекао да осма Међународна ликовна колонија представља увод у туристичку сезону у Требињу, али и требињско културно љето.

Он је напоменуо да ће колонија и ове године имати много занимљивих изложби, додајући да је специфичност и аукција слика, истичући да се све то уклапа у концепт Требиња као града културе.

У оквиру Међународне умјетичке колоније "Коло" у понедјељак, 29. маја, у 19.00 часова на платоу Музеја Херцеговине у Требињу биће одржана хуманитарна изложба и аукција слика, а сав приход од продаје намијењен је социјално-угроженој дјеци из Требиња.

Умјетничка колонија "Коло" биће затворена у сриједу, 31. маја у 20.00 часова изложбом радова насталих на колонији, у Културном центру Требиње.

Међународну колонију "Коло" организује Удружење умјетника из Требиња под покровитељством града Требиња.