latinica  ћирилица
27/05/2023 |  21:42 ⇒ 28/05/2023 | 09:07 | Аутор: СРНА

Путин: За Руску Федерацију наступило вријеме самоопредјељења

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да је за Руску Федерацију наступило вријеме самоопредјељења и борбе за право да буде оно што јесте те да земљи нису потребни стандарди који су грубо наметнути споља.
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV ) -
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV )

- Са великим поштовањем се односимо према насљеђу свјетске културе. У нашој земљи немогуће је замислити покушаје да се нешто `укине`. Међутим, гледајући шта се дешава у свијету, све јасније схватамо да нам нису потребне смјернице или стандарди грубо наметнути споља који сузбијају сваку оригиналност развоја - поручио је Путин у видео-обраћању поводом отварања Академије креативних индустрија у умјетничком кластеру "Таврида" на Криму.

Он је истакао да су се култура и умјетност, области чији је смисао да уједињују људе, данас нашле у епицентру геополитичке конфронтације.

- Покушавају да `укину` све што је повезано са Русијом, да избришу из цивилизацијског насљеђа. На тај начин они кажњавају, прије свега, сами себе, својим народима и грађанима ускраћују могућност да се упознају са правим ремек-дјелима - рекао је Путин.

Он је нагласио да руска култура носи посебну вриједносну поруку која говори о снази милосрђа, међусобног поштовања, о најважнијим духовним и моралним основама које се морају сачувати, преноси "Спутњик".