latinica  ћирилица
28/05/2023 |  09:02 ⇒ 13:23 | Аутор: РТРС

Додик: Српски народ не смије дочекати ново вријеме под колонијама странаца (ВИДЕО)

Српски народ не смије дочекати ново вријеме под колонијама странаца јер би то значило да ће у будућности имати катастрофалне позиције које ће довести до његовог нестанка, написао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свом Инстаграм налогу.
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official) -
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official)

Додик је напоменуо да "то подразумијева сталну борбу против колонијалне управе коју промовишу канцеларије америчке и британске амбасаде овдје, а које прате сатрапи већине других европских земаља које не смију да се побуне".

- На Западу данас кажу да неће да разговарају са нама, а ако ја разговарам с неким другим, то за њих није прихватљиво, него нам још намећу рјешења - истакао је Додик.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Додик је поручио да су његове посјете Русији и Азербејџану биле веома успјешне.

- Република Српска је показала свој значај кроз те састанке - навео је Додик.

Додик је нагласио да је "кључан био састанак с предсједником Руске Федерације Владимиром Путином, који је трајао више од сат времена".

- То је био дијалог о различитим питањима. Предсједник Путин разумије ситуацију и Српска неће остати сама. Са Путином сам разговарао и о томе како ће се Русија понашати у погледу могућности да неизабрани високи представник наметне одређена рјешења Српској, па и у вези с имовином - прецизирао је Додик.

Додик је подсјетио да је по повратку из Русије и Азербејџана у Београду присуствовао скупу "Србија наде".

- Скуп је био величанствен. Огромна маса људи пуна енергије и жеље да Србија буде стабилна, мирна и помирена и то је оно што је основна порука скупа - оцијенио је Додик.