latinica  ћирилица
28/05/2023 |  09:20 | Аутор: РТРС

Додик честитао Алијеву Дан државности Азербејџана

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је предсједнику Азербејџана Илхаму Алијеву Дан државност, изразивши увјерење да ће сарадња Српске и Азербејџана у многим сегментима биљежити раст и ићи узлазном линијом.
Милорад Додик - Фото:
Милорад ДодикФото:

- Са Вама на челу, Република Азербејџан је израсла у регионалног лидера и економску силу, и са поносом могу рећи да Република Српска и Азербејџан имају посебно топле и пријатељске односе, пуне разумијевања и узајамног поштовања - навео је Додик у честитки коју је упутио у име народа и институција Републике Српске, и своје лично име.

Додик је нагласио да је у вријеме великих тектонских геополитичких промјена, изазова на економској глобалној сцени, разумијевање и поштовање унутрашњих прилика и спољне политике сваке од земаља, од изузетне важности.

- Ваша мудрост и харизма воде ваш народ и вашу земљу путем развоја и просперитета, и Ви деценијама оправдавате повјерење свог народа. То је чињеница која се мора поштовати - додао је Додик.

Додик је изразио увјерење да ће сарадња Српске и Азербејџана у многим сегментима биљежити раст и ићи узлазном линијом.

- Увјерен сам да ће наши односи додатно ојачати у годинама које су пред нама на обострану корист наших народа и земаља. Изражавам моју искрену и постојану намјеру да се пријатељство и подршка - за коју смо већ поставили темеље - чврсто надограђују, чувају и поштују - навео је Додик.

Додик је пожелио Алијеву добро здравље и благостање, те напредак и просперитет пријатељског народа Азербејџана.