latinica  ћирилица
28/05/2023 |  10:09 ⇒ 10:12 | Аутор: СРНА

Носовић: Oбразовање, писање и лијепо васпитање су светиња

Талентована ученица трећег разреда билећке гимназије Милица Носовић, која је са 11 година објавила прву збирку пјесама, каже да је писање за њу светиња, као и образовање и лијепо васпитање и да би вољела да се школује и своје таленте искористи како би, када одрасте, била на корист својој земљи.
Милица Носовић - Фото: СРНА
Милица НосовићФото: СРНА

Милица, одличан ученик Средњошколског центра "Голуб Куреш" у Билећи, истиче за Срну да много воли српски језик и књижевност, као и да пише поезију и прозу и учи стране језике.

- За мене су књиге највећа радост и та љубав је за мене вјечна. Волим да читам и пишем, а писање или било који други вид умјетности за мене су на неки начин светиња, коју волим да чувам и његујем и за коју сматрам да треба да буде што савршенија - каже Носовићева.

Она истиче да јој много значи што је са 11 година објавила прву збирку пјесама "Цвркут чаролије" - дјечију литературу о прољећу и другарству и када јој се, како каже, остварио дјечији сан.

Млада Билећанка је добитник и школских награда на литерарним конкурсима, а сада је, како појашњава, посвећена учењу и квалитетном образовању у билећкој гимназији, а поезију и прозу и даље пише за своју душу.

Милица додаје да воли да учи и стране језике, а напредне нивое енглеског и њемачког је већ положила и курсеве језика похађа више од 10 година.

- Још нисам сигурна који ћу факултет уписати, вјероватно из области друштвених наука, али ћу без обзира чиме се бавим, наставити да пишем за своју душу, јер је писање за мене уточиште и страст - напомиње Милица.

Талентована ученица истиче да су школовање и образовање за њу изузетно важни, јер се, како каже, без тога не може бити остварена личност, те додаје и да подржава сваку професију и струку јер су све потребне и важне.

- Не морају то бити високе школе, поштујем и све раднике, занатлије и било коју струку. Сваки појединац треба да има знање за то што ради, а посебно је важна културу и лијепо васпитање - истиче ова млада Билећанка.