latinica  ћирилица
28/05/2023 |  13:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Абазовић: Рекордан извоз роба доказ да се економија Црне Горе креће сигурним путем

Поред рекордног прихода од туризма, који представља извоз услуга, рекордан извоз роба доказује да се економија Црне Горе креће сигурним путем, изјавио је данас предсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић.
Дритан Абазовић (Фото: TANJUG/JADRANKA ILIC) -
Дритан Абазовић (Фото: TANJUG/JADRANKA ILIC)

- Према подацима Централне банке Црне Горе, извоз роба из Црне Горе је достигао рекорд од када се мјери и за први квартал износи 226,8 милиона евра. Поређења ради, у првом кварталу 2019. године извоз роба је износио 101 милион евра, 2020. године 95 милиона евра, 2021. године 108 милиона евра, а 2022. године 216 милиона евра - поручио је Абазовић, пренијела је РТЦГ.

Како је истакао, поред рекордног прихода од туризма, који представља извоз услуга, рекордан извоз роба доказује да се економија Црне Горе креће сигурним путем.

- Ево најбољег примјера како се са сузбијањем корупције и криминала, елиминацијом монопола и рушењем тајкунско-кумовске економије ствара боља диструбуција правде - поручио је Абазовић.

Самим тим, како је нагласио, расту и сви економски параметри у земљи.

- Идемо даље, подижемо животни стандард и градимо државу у којој ће бити привилегија живјети храбро - на правом смо путу! - поручио је Абазовић.