latinica  ћирилица
28/05/2023 |  13:49 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

НСРС посјетили чланови КУД-а "Лепа Радић" из Градишке (ФОТО)

Народну скупштину Републике Српске данас су, у оквиру програма Дани отворених врата, посјетили руководиоци и чланови Културно-умјетничког друштва "Лепа Радић" из Градишке, објављено је на званичној Интернет страници НСРС.
НСРС посјетили чланови Културно-умјетничког друштва "Лепа Радић" из Градишке (Фото: narodnaskupstinars.net) -
НСРС посјетили чланови Културно-умјетничког друштва "Лепа Радић" из Градишке (Фото: narodnaskupstinars.net)

Њихов домаћин била је потпредсједница парламента Ања Љубојевић, наводи се у објави.

Љубојевићева је у Великој пленарној сали НСРС поздравила ријечима добродошлице младе фолклораше, њих 75, истакавши да има част да их угости у највишој законодавној институцији Републике Српске.

- Драго ми је што сте данас у Народној скупштини Српске и што имате прилику да се упознате са парламентом и симболима Републике Српске. Ученици, студенти, фолклораши, спортисти и активисти увијек су радо виђени гости у Народној скупштини јер веома је важно да млади уче о Републици Српској, њеној историји, институцијама и симболима - застави, амблему и химни. Будите поноси на ове симболе и на своју Републику Српску - рекла је Љубојевићева.

НСРС посјетили чланови Културно-умјетничког друштва "Лепа Радић" из Градишке (Фото: narodnaskupstinars.net)

Предсједник КУД "Лепа Радић" Градишка Давор Симишић изразио је захвалност руководству парламента због посјете и срдачног пријема, истакавши да се млади фолклораши увијек радују посјетама највишим институцијама Републике Српске.

- Част нам је и велико задовољство што нам је омогућено да посјетимо Народну скупштину Српске. У нашем плану и програму, уз редовне наступе на фестивалима фолклора широм Српске, предвиђене су и посјете највишим републичким институцијама, што увијек истински обрадује наше чланове - навео је Симишић.

Чланови КУД "Лепа Радић" овом приликом су посјетили Изложбени салон, Малу салу, Овални салон и Парламентарну библиотеку, а за њих је послужен коктел у скупштинском ресторану.