latinica  ћирилица
28/05/2023 |  13:55 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Додик: Одлука о забрани уласка у БиХ Ковићу и Петронијевићу била је мимо права, закона и Устава (ВИДЕО)

Република Српска залагала се за рјешавање питања укидања забране уласка у БиХ универзитетском професору Милошу Ковићу и адвокату Горану Петронијевићу и то није било тешко јер је одлука о забрани била мимо права, закона, Устава и међународних конвенција о слободама човјека, изјавио је предсједник Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Драго ми је да је структура у БиХ са којом сарађује власт у Српској разумјела да та забрана нема никаквог смисла. Одмах након формирања нових власти хтјели смо да преиспитамо све оно што је лоше и накарадно урађено раније. Несумњиво је много тога било у обавјештајном сектору гдје су некадашњи директор Обавјештајно-безбедносне агенције Осман Мехмедагић Осмица, његова структура и, нажалост, Срби који су га пратили у тој структури, доносили такве срамне одлуке које нису имале никаквог смисла - нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, "такве одлуке су биле мотивисане муслиманским потребама да спријече било који српски ауторитет да се појави на овим просторима, па тако и професора Ковића".

- Драго ми је да је структура са којом сада сарађујемо разумјела да то нема никаквог смисла и да то треба да буде укинуто, што данас видимо. Ово не би могло бити без координације - поручио је Додик.