latinica  ћирилица
28/05/2023 |  19:18 ⇒ 20:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић честитао изборну побједу Реџепу Тајипу Ердогану

Председник Србије Александар Вучић честитао је изборну побједу предсједнику Републике Турске Реџепу Тајипу Ердогану и пожелио му успјех у обављању одговорне дужности.
Ердоган и Вучић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Ердоган и Вучић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- У своје и у име грађана Републике Србије, упућујем Вам срдачне честитке поводом поновног избора за предсједника Републике Турске, са жељом да и у овом мандату останете посвећени даљем развоју Ваше земље и добробити њених грађана. Повјерење народа собом носи највећу одговорност за сваког државника, поготово када је стечено током бројних изазова које су нам свима донијеле претходне тешке године и околности на глобалном плану - навео је Вучић.

Он је истакао да је за Србију Турска изузетно важан партнер, не само у области економских и билатералних односа, већ и на међународној политичкој сцени, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника републике.

- Надам се да ћемо поред постојећих великих пројеката, заједно радити на новим подухватима који ће убрзати снажан развој цijелог региона, али и зближити људе и повезати економије на добробит свих наших грађана. Као поуздан и озбиљан партнер Турске на Западном Балкану, Србија остаје одлучно опредijељена да посвећено ради на даљем ширењу и јачању наших односа, заснованих на узајамном разумijевању и уважавању, као и искреним пријатељским везама са турским народом. Још једном Вам честитам на избору, уз позив да поново посjетите Србију, како бисмо наставили заједнички да градимо бољу будућност за наше грађане - наводи се у честитки предсjедника Републике Србије Александра Вучића.