latinica  ћирилица
28/05/2023 |  20:03 | Аутор: СРНА

Додик: Иза Срба на Косову и Метохији стоји читав српски корпус

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да режим у Приштини покушава да репресијом истјера Србе са Косова и Метохије и да га радује што иза Срба на Косову стоји читав српски корпус, и Србија и Република Српска.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Ми ћемо све учинити што је неопходно да помогнемо Србима и то чинимо путем разних пројеката, али једнако тако сам поносан на чињеницу да је Србија спремна да брани сигурност и безбједност Срба на Косову и да је Војска Србије апсолутно спремна да то учини -  рекао је Додик за АТВ.

Он је додао да може посвједочити да је спремност и морал Војске Србије да брани Србе на Косову апсолутно висок.

Косовска полиција прије два дана насилно је упала у зграде општина у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу, употријебивши сузавац, димне и шок бомбе против Срба који су покушали да је спријече да уђе у општинске просторије. Том приликом је повријеђено више од 10 Срба.

Савјет за националну безбједност Србије одлучио је јуче да Оружане снаге Србије остају до даљег у највишем степену борбене готовости због бруталне примјене силе од /предсједника Владе самопроглашеног Косова/ Аљбина Куртија и његових снага према српском народу на Косову и Метохији.