latinica  ћирилица
28/05/2023 |  20:05 ⇒ 29/05/2023 | 07:30 | Аутор: sputniknews.com

Без наставе на сјеверу КиМ док се не повуку припадници тзв. косовске полиције

На састанку директора школа на сјеверу КиМ са начелником Школске управе донијета је одлука да се обустави настава због присуства тзв. косовске полиције са пуном ратном опремом на сјеверу.
Косовска Митровица (Фото:  TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs) -
Косовска Митровица (Фото: TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs)

- У свим школама на сјеверу Косова и Метохије због прусуства тзв. косовске полиције под пуном ратном опремом, наставници и ученици нису у стању да неометано и безбједно изводе наставу, па се због наведених разлога, а у интересу и безбједности ученика, настава прекида све док постоје наведени разлози и полицајци се не повуку, наводи се у саопштењу начелника Школске управе за КиМ Ивана Запорожца.

Оваква одлука, како се наводи, донијета је након многих позива и пристиглих порука директорима школа и разредним старешинама од стране родитеља у којима изражавају своју забринутост и страх за безбједност своје дјеце, у школама у чијој се непосредној близини као и на мјестима гдје ученици пролазе на путу до школе налазе полицајци са дугим цијевима и под пуном ратном опремом, као и транспортери на самим улазима у школе.

Одлука је донијета једногласно на данашњем састанку директора школа са сјевера Косова са начелником Школске управе.

Како је наведено, разредне старјешине обавијестиће родитеље када ће се ученици поново вратити у школске клупе.