latinica  ћирилица
28/05/2023 |  22:20 ⇒ 22:21 | Аутор: СРНА

Софија Илић освојила злато на Балканском првенству у каратеу

Софија Илић из Карате клуба "Херцеговац" из Билеће освојила је прво мјесто на Балканском првенству у каратеу за дјецу које је одржано у Бару, док су тројица билећких младих каратиста екипно освојили треће мјесто.
Билећа - каратисти - Фото: СРНА
Билећа - каратистиФото: СРНА

Треће мјесто екипно освојили су каратисти Лука Лојпур, Никола Вујовић и Павле Нешковић, док је пето мјесто заузео Виктор Алексић.

Билећани су вечерас за младе каратисте приредили свечани дочек на платоу испред Спортске дворане "Тијана Бошковић".

Предсједник и тренер карате клуба "Херцеговац" Петар Козјак рекао је да билећки карате клуб за младе до 14 година остварује изузетне резултате посљедњих пет година, наводећи да су ове године на првенству Републике Српске освојили 19 златних медаља, а на првенству БиХ су били најбољи клуб из Српске од 112 клубова колико их је наступило на том такмичењу.

Козјак је истакао да им много значи освајање ових балканских медаља јер годинама посвећено тренирају, те захвалио предузећу "Електропривреда Републике Српске", Хидроелектранама на Требишњици, Руднику и термоелектрани из Гацка и свима осталима који су им помогли да успјешно да тренирају и наступају на такмичењима.

Тренер младих билећких каратиста Дарко Стевановић рекао је да им те балканске медаље много значе јер је била изузетно велика конкуреција младих каратиста из 11 земаља.

Стевановић је истакао да им је то додатна мотивација да још посвећеније раде, како би у будућности освојили и неку од европских или свјетским медаља, јер је "Херцеговац" један од најпознатијих карате клубова у БиХ и шире.

Млади каратисти билећког "Херцеговца" на Балканском првенство у Бару наступили су у саставу репрезентације БиХ.