latinica  ћирилица
29/05/2023 |  11:20 ⇒ 13:45 | Аутор: СРНА

Једномјесечни притвор тројици ухапшених у акцији "Сквер"

Кантонални Суд у Сарајеву одредио је једномјесечни притвор Амиру Ибришимовићу, Исмету Хамзићу и Емиру Кукићу који су ухапшени у акцији "Сквер" због сумње на фалсификовање власништва над земљиштем чиме су стекли имовинску корист од најмање четири милиона КМ.
Кантонални суд у Сарајеву - Фото: РТРС
Кантонални суд у СарајевуФото: РТРС

Ибришимовићу је притвор одређен због опасности од бјекства и опасности да би боравком на слободи могао да понови кривично дјело, а Хамзићу и Кукићу јер постоји опасност да понови кривично дјело, саопштено је из кантоналног Тужилаштва.

Припадници Агенције за истраге и заштиту спровели су у четвртак, 25. маја, акцију "Сквер" у оквиру које су извршени претреси подручју Сарајева, Источног Новог Сарајева, Пала и Источног Старог Града и привремено одузели документацију на више од 40 локација. Тада су и ухапшени Ибришимовић, Хамзић, Мутапчић и Кунић.

Кантонално тужилаштво терети их да су од 2009. године, у оквиру организоване групе, предузимали незаконите радње злоупотребљавајући положај и фалсификовањем документације прометовали већим бројем некретнина на подручју Кантона којима се није могло прометовати, чиме су стекли противправну имовинску корист од најмање четири милиона КМ.