latinica  ћирилица
29/05/2023 |  13:22 ⇒ 14:17 | Аутор: СРНА

Вулић: Лицемјерство и бахатост Амабасаде САД у Сарајеву

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да лицемјерство и бахатост најбоље описују Амбасаду САД у Сарајеву.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Реагујући на саопштење из ове амбасаде у којем су најавили да ће два америчка авиона сутра имати низак прелет изнад неколико градова у БиХ у знак, како су навели, партнерства БиХ и САД, те да је ријеч о авионима који су способни у кратком року користити велике количине прецизног и непрецизног наоружања против сваког непријатеља, било гдје и било кад у свијету, Вулићева је рекла да је веома малициозно да на тај начин обиљежавају, како кажу, трајну везу између САД и БиХ имајући на уму блиску прошлост када су бомбардовали Републику Српску.

- Не бих се изненадила да из те летјелице проспете и пар врећа осиромашеног уранијума јер њиме сте трајно обиљежили територију БиХ и то није вам уопште страно, напротив - нагласила је Вулићева.

Она је рекла да би вољела бар једном да јавност у БиХ, посебно у Републици Српској добије искрен одговор од Амбасаде САД у Сарајеву шта је за њих партнерство.

- Да ли су то бомбардери које нам тако здушно рекламирате као пластичне играчке, а не, како сте сами написали, летјелице које у кратком року користе велике количине наоружања против непријатеља свуда у свијету. У ком свијету? У свијету гдје се под плаштом борбе за демократију шаљу бомбардери да нам демонстрирате силу, да траумирате народ, недужну дјецу или је то још један покушај да уплашите све они који нису слијепи послушници глобалиста? - упитала је Вулићева.

Она је поручила запосленим у Амбасади САД у БиХ да им је узалудан труд што се тиче оних који имају главу да мисле, очи да виде и уши да чују, али народу и дјеци у БиХ није потребна та врста демократије коју пропагира Амбасада САД у БиХ а која подразумијева демонстрацију силе и страха.

- Таква врста демократије није потребна никоме у свијету, па ни вашим непријатељима. Ми у Републици Српској и БиХ добро знамо резултате вашег сећијашког политичарења и "демократије" са сарајевских миндера - нагласила је Вулићева.