latinica  ћирилица
29/05/2023 |  15:19 ⇒ 15:23 | Аутор: РТРС

Приједлог притвора за двојицу осумњичених у предмету "Транспортер"

Тужилаштво БиХ затражило је притвор за Славка Брборовића /58/ и Жељка Максимовића /50/ који су ухапшени у акцији "Транспортер" због основане сумње да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом дроге, а Брборовић и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Притвор је предложен због опасности од бјекства, опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике или поновити кривично дјело или довршити започето, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Они се терете да су дужи временски период, са специјално преправљеним возилом, вршили међународно кријумчарење и неовлаштен промет већих количина кокаина, а најмање 23 килограма на подручје БиХ.

У саопштењу се наводи да су дрогу набављали са подручја Холандије, Белгије, те је кријумчарили преко Чешке и Њемачке и вршили даљу препродају на територији БиХ.

На рочишту, које ће бити одржано у Суду БиХ, поступајући тужилац детаљно ће образложити приједлог за одређивање мјере притвора.

Брборовић и Максимовић ухапшени су у суботу 27. маја у акцији Министарстава унутрашњих послова Републике Српске, а по налогу Тужилаштва БиХ.