latinica  ћирилица
29/05/2023 |  15:22 | Аутор: СРНА

Претреси на подручју Мостара и Тузланског кантона, ухапшена четири лица

Припадници Федералне управе полиције извршили су претрес на по три локације на подручју Мостара и Тузланског кантона, те ухапсили четири лица која су осумњичена да су утицала на свједоке и саучеснике у кривичном предмету за организовани криминал у којем је оптужен С.Ђ. и остали.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

Ухапшена су три лица из Мостара - Е.Б, В.В. и К.Е, те лице чији су иницијали А.М. из Тузле, а приликом претреса пронађени су предмети тражени наредбом суда, мобилни телефонски апарати, сим картице, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела, саопштено је из ФУП-а.

Претрес је извршен према наредби Општинског суда у Мостару, док ће ухапшена лица након криминалистичке обраде бити предата надлежном Кантоналном тужилаштву Херцеговачко-неретванског кантона уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Акција је спроведена уз асистенцију Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског и МУП-а Тузланског кантона, с циљем откривања и доказивања извршења кривичних дјела удруживање ради чињења кривичног дјела, подстрекавање на кривично дјело, давање лажног исказа, те спречавање доказивања.