latinica  ћирилица
29/05/2023 |  15:57 ⇒ 15:59 | Аутор: sputniknews.com

Вучевић са Чен Бо: Хвала на подршци, став Кине по питању КиМ увијек је био принципијелан и досљедан

Потпредсједник Владе и министар одбране Србије Милош Вучевић састао се данас са амбасадором Народне Републике Кине Чен Бо и том приликом је изразио изузетну захвалност на безрезервној подршци коју НР Кина пружа очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије.
Састанак Вучевића и Чен Бо (Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ NIKOLA NEDELJKOVIĆ/ nr) -
Састанак Вучевића и Чен Бо (Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ NIKOLA NEDELJKOVIĆ/ nr)

Како је навео, став НР Кине по питању Косова и Метохије увијек је био принципијелан и досљедан, што је доказ искреног пријатељства двије земље, саопштило је Министарство одбране Србије.

Дугорочно стратешко опредјељење Републике Србије, истакао је министар одбране, јесте да води самосталну и независну спољну политику.

Влада Републике Србије, указао је Вучевић, упркос свим изазовима, наставиће да води одговорну политику мира и сарадње и остаје посвећена поштовању међународног права и пуној примјени до сада постигнутих споразума.

Чен Бо је захвалила на гостопримству и прилици за разговар о темама од значаја за сарадњу двије земље.

Како је нагласила, узајамна подршка Србије и Кине о питању суверенитета и територијалног интегритета и одлични односи предсједника Србије и Кине потврда су традиционалног челичног пријатељства двију држава.

Амбасодорка Кине истакла је и да сарадња у области одбране додатно учвршћује свеукупне односе двије државе и констатовала да постоји простор за њено даље унапређење.